снимка: ПетелРедактор: Заплатата на кмета на Варна Иван Портних, която в момента

...
снимка: ПетелРедактор: Заплатата на кмета на Варна Иван Портних, която в момента
Коментари Харесай

Искат увеличение на заплатата на кмета на Варна Иван Портних, обсъжда се сумата 5000 лева

снимка:  " Петел "

Редактор: 

Заплатата на кмета на Варна Иван Портних, която сега е към 2000 лв., би трябвало да се усили. Това обявиха общински съветници от разнообразни партии по време на съвещанието на бюджетната комисия към локалния парламент в морския град.

Повод за дебата, който към този момент остана без резултат, беше нарастването на заплатите в селските кметства в общината, които сред 1320 и 1740 лв. от юни тази година. По този мотив Мартин Златев от Българска социалистическа партия разяснява, че дребната разлика сред кмета в обитаемо място като Тополи и на община Варна може да се преглежда като рисков фактор за корупция.

„ Аз мога да предложа заплатата на кмета на Варна да е 5000 лв. “, съобщи Христо Атанасов от ЗНС „ Александър Стамболийски. Той обаче акцентира, че не е той индивидът, който би трябвало да прави такова предложение. Друг значим миг е, че на основа заплатата на кмета се дефинира и тази на управлението на съвета, както и възнагражденията на съветниците. „ Това не е срамно, аз отстранявам доста време за работа в съвета, както и вие “, разяснява Атанасов пред бюджетната комисия.

Председателят на комисията Бранимир Балачев (ГЕРБ) също разяснява обстановката с кметската заплата. Според него Портних не прави предложение за повишението ѝ, с цел да не се изтълкува това по неверен метод. Балачев обаче също се съгласи, че не е обикновено кметът на Варна и на малко кметство да вземат идентични заплати. Най-вероятно въпросът ще бъде решен при правенето на бюджета на Варна за 2022 год.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР